Vakantie met of zonder je hond

vakantie met of zonder je hond

Wat gaan we doen?

Allereerst neem een weloverwogen beslissing of je jouw hond meeneemt. Is het voor beiden leuk om op vakantie te gaan? Of is het toch (voor beiden) beter om de vakantie ieder op een ander adres te vieren?

Gaat je hond niet mee en gaat hij bij een bekende van je logeren, dan is dat vaak voor álle partijen leuk. Gaat hij voor het eerst en zijn de mensen niet gewend aan een hond, dan kan je hem een keer voor een korte periode brengen. Zo kan je kijken of het voor iedereen leuk is of dat er zaken zijn waar het logeeradres nog vragen over heeft.

Gaat je hond naar een pension of ander vakantieadres? Boek dan ruim van tevoren een plek. Tijdens pieken zoals in een vakantieperiode, zitten veel adressen vol. Kijk natuurlijk naar de omstandigheden, papieren etc. Laat je hond de eerste keer even wennen voor een dag en kijk hoe je hond ervan terugkomt.

witte krulhond op de arm van een mevrouw

We nemen de hond mee!

Eerste stap is de accommodatie. Er zijn campings, chalets, huisjes maar ook hotels waar je hond welkom is. Maar dat is niet overal zo, even checken dus.

Houd rekening met leeftijd, karakter en dingen die je hond spannend vindt. Is je hond wat ouder of heeft hij last van lichamelijk ongemak dan moet je daar met je activiteiten zeker rekening mee houden. Dan is het ook goed te weten dat er “hondenkarren” bestaan.

Wandelen is een activiteit die veel mensen en honden allebei leuk vinden. Er zijn prachtige wandelroutes en met deze zgn. terreinkarren zijn er meer mogelijkheden. Je kan er makkelijker mee over een bospad of door ruw terrein wandelen.

Er zijn veel leuke dingen om te doen met je hond tijdens de vakantie. Als jullie beiden van water houden, kun je gaan zwemmen, kanovaren, suppen met je hond en natuurlijk even luieren aan het water.

Het is niet te wensen maar je kunt je hond uit het oog verliezen om welke reden dan ook. Het is mogelijk om een “tracker“ bij je hond te bevestigen zodat je altijd met je telefoon kan bepalen waar je hond zich bevindt. Reuze handig.

Het is leuk om eens te gaan kijken wat je allemaal kunt doen in de buurt van je vakantieverblijf. Je staat er soms versteld van. Dagje naar een kasteel? Er zijn zelfs musea waar je met de hond naar binnen mag.

witte herdershond loopt met speeltje in zijn bek
man met gele regenjas zit met zijn hond in de bergen iets te drinken

Wat je ook gaat doen: vraag jezelf af of je hond geschikt is voor de activiteit. Genoeg rust, af en toe een dagje niks is best lekker voor ieder. Vaak moeten mensen nog even bijkomen van de vakantie en dat is meestal niet anders voor je hond. Die hebben meestal nog wat meer tijd nodig om te herstellen. Want al heb je een fantastische vakantie gehad, er zijn ook veel indrukken opgedaan.

Puntje rust dus na de vakantie!

 

Veel plezier op jullie vakantie!