Dierenartsen
en andere
Verwijzers

Dierenartsen en instructeurs op een hondenschool zijn vaak het eerste aanspreekpunt voor een hondeneigenaar met vragen over gedragsproblemen. Maar ook dierenfysiotherapeuten, hondentrimmers, hondenscholen en uitlaatservices krijgen vaak vragen over hondengedrag.

Alle hondenprofessionals hebben kennis van honden op een bepaald werkgebied en dat maakt ons specialistisch. Zo zijn wij als hondengedragstherapeuten specialisten op het gebied van hondengedrag, met name het probleemgedrag.

Dierenarts

Eerst onderliggende oorzaken onderzoeken

Wij merken vaak ook tijdens de gesprekken met de eigenaar, dat er andere zaken spelen. In die gevallen verwijzen wij onze klanten door naar een dierenarts of -fysiotherapeut. Weten of gedragsproblemen een medische of fysieke oorzaak hebben is essentieel om een goede diagnose te kunnen stellen en een passend behandelplan te maken.
Het kan dat probleemgedrag niet direct afneemt als fysieke of medische oorzaken zijn verholpen, doordat gedrag, dat al langere tijd bestaat, inmiddels is geconditioneerd. Daarom is het belangrijk dat er overleg plaats vindt tussen de specialisten.
Daarnaast komen wij regelmatig tegen dat honden dusdanig veel stress ontwikkelen tijdens het probleemgedrag, dat het niet mogelijk is het gedrag om te buigen. Inzetten van gedragsmedicatie kan dan nodig zijn, dit gaat altijd in samenspraak met een dierenarts.

Elkaar aanvullen qua vakgebied

Eigenaren worden door hondenscholen en uitlaatservices naar ons doorverwezen als er sprake is van probleemgedrag. Op onze beurt, verwijzen wij klanten weer naar hondenscholen om de band en de samenwerking tussen baas en hond te versterken, of om de hond wat uitdaging te geven. Door samen te werken kunnen wij gericht advies geven hoe een hond (en zijn eigenaar) in een groep of training passen. De verschillende vakgebieden vullen elkaar prima aan.

Betrouwbare partner

We bestaan inmiddels al 25 jaar en mede daardoor weten veel dierenartsen, hondenscholen en andere dierenspecialisten de leden van de NVGH te vinden. Wij hebben een beroepscode waarin wij eisen van onze leden naast een gedegen opleiding te hebben gedaan, ook jaarlijks voldoende na- en bijscholing te volgen. Uiteindelijk werken wij graag met alle partijen samen, ten behoeve van het welzijn van de hond.

Dierenarts

Vind een NVGH gedragstherapeut in de buurt

Zoeken